Een lijst met alle aanpassingen is te vinden op de Steam-pagina van het spel.

Voor de coöp is momenteel nog geen Steam-integratie. Spelers moeten voorlopig verbinding maken via het IP-adres van de host, dat in het serverconfiguratiescherm te zien is. Het gaat om een tijdelijk systeem; er komt nog een serverbrowser of Steam-integratie, aldus de ontwikkelaars. Ook kunnen spelers alleen via tekst met elkaar communiceren, stemondersteuning wordt op een later tijdstip toegevoegd.

De coöp bevindt zich volgens de makers sowieso nog in een vroeg stadium, wat enkele bugs met zich meebrengt. Zo is het spel weliswaar op te slaan in multiplayer, maar overschrijft de save dan het opgeslagen singleplayerbestand. Spelers kunnen daarmee wel verder in singleplayer, maar voor multiplayer wordt dit bestand onbruikbaar. 

In The Forest moeten spelers zien te overleven op een eiland nadat hun vliegtuig daar is neergestort. Daarbij zijn zij genoodzaakt om genoeg voedsel en drinken binnen te krijgen en voor warmte te zorgen. Er zijn allerlei gebouwen, vallen en gebruiksvoorwerpen te maken. Het spel is sinds mei 2014 uit via Steam Early Access.