Nieuws

Survival-action-game Goliath onthuld

Survival met mechs en monsters

Geschreven door Gijs Scheltens op
De nieuwe survivalgame 'Goliath' geeft een draai aan het survivalgenre: de game bevat mechs en gigantische monsters. GameInformer onthulde de game vandaag.

Zelf omschrijft GameInformer Goliath als "Don't Starve met robots". Spelers kunnen grote robots ('Goliaths') bouwen en hiermee tegen monsters vechten. De game moet in de winter van 2016 uitkomen op pc, en Mac.

Survival-elementen zoals voedsel en water zoeken zitten niet in Goliath. In plaats daarvan draait de game vooral om overleven in een wereld vol monsters. Spelers zullen dus vooral levensdrankjes en sterke robots moeten maken.

Goliath krijgt coöp en competitieve multiplayer. Ontwikkelaars Viva media en Whalebox Studios onthullen op de E3 meer informatie over de game.

Bron: GameInformer

Dit artikel delen:

Lees meer

Terraria komt naar 3DS en Wii U Xbox One met 1TB-harde schijf gelekt
4

Reacties op: Survival-action-game Goliath onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • geert1

  • 8 juni 2015 12:48
  Lijkt me best een interessante game! In het bron-artikel van GameInformer zit trouwens een trailer, meer screenshots en meer info.

  Blijkbaar kun je veel bouwen en aanpassen qua wapens, robots en een eigen basis. Ook zijn er factions waar je een reputatie mee opbouwt afhankelijk van je keuzes, en moet je veel verkennen om quests op te lossen en materialen te vinden. De robots kun je zelf besturen door er in te gaan zitten, of je kunt ze als volger inzetten. Er is coöp en competitieve multiplayer aanwezig.

  Dit klinkt allemaal leuk. Het grootste risico is dat de ontwikkelaars vrij nieuw zijn en tot nu alleen wat onbekende games op hun naam hebben staan. Dus afwachten wat het wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Baukereg

  • 8 juni 2015 13:10
  Dat klinkt toch wel heel anders dan Don't Starve. Ook mis ik een beetje een eigen unieke smoel zoals Don't Starve wel heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • geert1

  • 8 juni 2015 14:41
  De vergelijking met Don't Starve gaat niet zo ver inderdaad. Ze delen het cameraperspectief, het verkennen van een gevaarlijke omgeving en beide hebben crafting, maar daar houdt het zo'n beetje op.

  En inderdaad, Don't Starve had een erg toffe stijl en sfeer, terwijl dit spel meer de standaard cartoony look benadert. Een stuk minder uniek zoals je zegt.

  Het concept van dit spel spreekt me hoe dan ook wel aan, maar over de uitwerking valt nog niet veel te zeggen. Ze nemen in elk geval de tijd ervoor, want het spel komt pas over anderhalf jaar uit en lijkt nu al min of meer speelbaar (maar dit kan ook slechts een proof-of-concept zijn). Ben benieuwd of het wat wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 8 juni 2015 14:45
  Don't starve had inderdaad een hele eigen sfeer en stijl, alleen vond ik die stijl eigenlijk niet zo heel erg mooi, maar smaken verschillen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.