Surgeon Simulator-ontwikkelaar komt met zwaartekrachtgame | Gamer.nl

Surgeon Simulator-ontwikkelaar komt met zwaartekrachtgame | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de video is te zien dat spelers aan touwen kunnen slingeren en ook zelf voertuigen als luchtschepen kunnen bouwen. De game is nog in een vroeg ontwikkelstadium; de graphics zijn tijdelijk, aldus de ontwikkelaar in de video. Worlds Adrift lijkt zich af te spelen op een verzameling zwevende eilanden.

Op de blog van Worlds Adrift meldt de ontwikkelaar ook dat spelers een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de game. Waarschijnlijk doelt Bo a Studios daarmee op Steam Early Acce of een vergelijkbaar model. In januari komt de studio met meer nieuws over de game. 

Bo a Studios is bekend van Surgeon Simulator, waarin spelers met een onintuïtieve besturing een hartoperatie uit moeten voeren. Onlangs bracht Bo a Studios broodsimulator I Am Bread uit op Steam Early Acce . De studio laat weten dat een apart team aan Worlds Adrift werkt. De game gebruikt technologie van van Improbable, een technologiebedrijf dat naar eigen zeggen "nieuwe ervaringen in games mogelijk wil maken".

Worlds Adrift


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou