Superdata: 'Grote uitgevers hebben E3 niet nodig'

Superdata: 'Grote uitgevers hebben E3 niet nodig'

Data-analysebedrijf Superdata zegt dat grote uitgevers geen last hebben van het ontbreken van E3 dit jaar. Dat blijkt uit href="https://www.superdataresearch.com/blog/e3-2020#nnn" rel="noopener noreferrer" target="_blank">kijkcijfers </a>van grote presentaties.

Zo waren er tijdens de PlayStation 5-stream gemiddeld 1,51 miljoen gelijktijdige Twitch-kijkers, dat aangeeft hoeveel mensen er tijdens een minuut gemiddeld naar een stream keken. Daarmee was de presentatie significant populairder dan de Xbox Showcase tijdens E3 2019, de Game Awards 2019, de Nintendo E3 Direct van vorig jaar en elke andere recente gamepresentatie.

Superdata vergeleek ook Ubisofts live persconferentie van E3 2019 met de digitale Ubisoft Forward-presentatie van dit jaar. Ubisoft forward had gemiddeld 1,02 miljoen gelijktijdige kijkers, ten opzichte van 0,75 miljoen vorig jaar. De PC Gaming Show werd echter minder goed bekeken: 68.000 kijkers ten opzichte van 141.000 vorig jaar.

Superdata
Superdata

Op Gamesindustry deelt data-analist Ryan James aanvullende data die onthullen dat dit jaar aangekondigde AAA-games gemiddeld meer persaandacht kregen dan vorig jaar. Binnen 72 uur na de aankondiging van games tijdens een evenement kregen titels 5 procent minder aandacht tijdens E3 2019. Inclusief een week na de aankondiging loopt dat op tot 22 procent.

Superdata
 

Superdata concludeert ook dat, hoewel grote uitgevers over het algemeen veel klanten bereiken zonder een beurs, kleine ontwikkelaars mogelijk toch profiteren van een fysieke bijeenkomst als E3. Dat wordt echter niet onderbouwd met data.

Het onderzoeksbedrijf heeft voor de data in het onderzoek enkel live Twitch-kijkers gebruikt en platformen als YouTube buiten beschouwing gelaten. Mogelijk is het beeld daardoor vertekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit was zonder covid al de laatste E3 geweest Nintendo en Sony namen het voortouw al. Nu het niet door kon gaan is dat al helemaal de laatste nagel aan de doodskist

0
test

@radeon9800pro ik ben het volledig met je eens. Toch op een bepaalde manier wel jammer...

0

Ik vind het opzich wel wat hebben nu heb je alles een beetje verspreid.dat alles in een week proppen was ook niet alles, was altijd wel een leuke week om naar uit te kijken dat dan weer wel.

0

Aanbevolen voor jou