Nieuws
Super smash bros ultimate

'Super Smash Bros. niet bedoeld voor competitie'

Zo vertelt regisseur

Geschreven door Pablo Bool op
Regisseur van Super Smash Bros. Ultimate Masahiro Sakurai deelt mee over zijn en Nintendo's filosofie wanneer het gaat over het competitie element in de game. Hij praat hierover in een interview met de Washington Post.

Het was al bekend dat Nintendo officiële competities niet erkend en geen prijzengeld beschikbaar stelt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Capcom die dat wel doet bij de Streetfighter-games

De filosofie van Capcom achter dit soort activiteiten is niet in overeenstemming met die van Nintendo, aldus Sakurai. Zo zijn er spelers die games alleen op competitief niveau spelen voor het geld.

Daarnaast zegt Sakurai: "Ik voel dat een game uiteindelijk gaat om het daadwerkelijk spelen van de game. Maar als we ons te veel focussen op de beste spelers - of het publiek - dan helt de game te veel naar de technische kant."

Zo wil Sakurai niet terug naar de situatie die zich voordeed bij Melee.

“Ik denk dat veel Melee-spelers heel erg houden van Melee. Maar tegelijkertijd denk ik dat veel spelers het spel hebben opgegeven, omdat ze het niet kunnen bijhouden," zegt Sakurai. "En ik weet dat er spelers zijn die peesontstekingen hebben gekregen van het spelen en kloten met de controller. Het is erg moeilijk voor een speler. En ik denk dat dat een spel zich moet focussen op wat de doelgroep is."

Tenslotte heeft de CEO van Nintendo of America Reggie Fils-Aime wel op de E3 tegen ESPN gezegd dat hij hoopt dat Ultimate dé game wordt die op toernooien gespeeld gaat worden.

Laatst vertelde de regisseur ook dat hij de game heeft versneld, om zo de game vloeiender te maken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Win tickets voor CampZone Op bezoek bij de echte slagvelden uit Battlefield 1
3

Reacties op: 'Super Smash Bros. niet bedoeld voor competitie'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  mrakd

  • 9 juli 2018 14:04
  Reclame vind ik niet erg, maar ik moet nu ca 20sec wachten tot alles is geladen. Google ads, sidebar takeover, reclame video in het artikel, rectangle. Het is me nogal niet wat… Normaal doe ik niet aan adblockers, maar het wordt wel verleidelijk zo. Zeker omdat de pagina heen en weer blijft schuiven… Einde bericht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bashnag

  • 9 juli 2018 16:44
  @mrakd eens, vooral dat filmpje wat zich meteen gaat afspelen in het artikel is erg vervelend.

  Helemaal voor de mobiele versie. Als je Spotify luistert in de bus en denkt even een artikel te lezen moet je of als de sodemieter die ad op pauze drukken of je bent je muziek kwijt….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 9 juli 2018 20:55
  @bashnag precies dit. Erger me ook aan het onderbreken van de muziek

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.