In Japan is een van de meest gehypte Gamecube titels al enkele dagen geleden verschenen: Super Smash Bros.: Melee (in Japan is het Super Smash Bros.: DX). Dit vervolg op de populaire Nintendo64 fighter is in de eerste vier dagen dat het op de markt was maar liefst 358,525 maal verkocht, aldus Degenki Numbers.

Hiroshi Imanashi, de PR manager van Nintendo hoopt nog voor kerstmis dit jaar dat de game rond de miljoen keer verkocht heeft. Mochten deze cijfers van de eerste vier dagen kloppen, lijkt die voorspelling vrij realistisch.

SSB:M op de Gamecube DG: What kind of sales do you expect from SSB:DX?

HI: Around a million.

DG: Within this year?

HI: I expect so, yes.

DG: It seems that after SSB:DX, the line up for the remaining (fiscal) year is quite small. So, is your main focus SSB:DX?

HI: Yes. As I always say, I don't think that we have too few games, but having too many can also be problematic as well. In Amerika komt de game aanstaande maandag uit, de Europese versie is in principe bij de lancering klaar, al lijkt het (met het oog op de laatste uitspraak van Hiroshi Imanashi) vrij onwaarschijnlijk dat de game dan ook hier zal verschijnen.