Nieuws
Super Nintendo

Super Nintendo World wordt exact nagemaakt in Minecraft

Virtueel is beter dan niets, toch?

Geschreven door Cody Dakota op
Super Nintendo World wordt vrijwel identiek nagemaakt in Minecraft. 

Het duurt niet lang meer voordat de deuren van Super Nintendo World open worden gegooid in Universal Studios Japan. Toch zal het er van een bezoekje voor veel mensen voorlopig niet van komen. Speciaal voor hen werkt Minecraft-fanatiekeling Dippy22 aan een kopie van het pretpark in Minecraft.

De maker van het virtuele pretpark geeft aan dat alles in zijn creatie één op één is nagemaakt vanuit foto's en plannen van Super Nintendo World. Het pretpark is momenteel voor 45 procent af en alles wat er staat komt volledig overeen met het originele park. Verder geeft Dippy22 aan dat dit soort ondernemingen nog redelijk nieuw zijn voor hem en dat hij de hulp van ervaringsdeskundigen zeker verwelkomt.

Het Super Nintendo World-pretpark was jaren in aanbouw en oogt als een groot Mario-level. Bezoekers dragen een polsbandje waarmee ze interactie kunnen hebben met de omgeving. Zo kunnen er via een app op de smartphone muntjes verzameld worden. Ook staan er diverse attracties gebaseerd op Nintendo-franchises, waaronder een Mario Kart-achtbaan. Uiteindelijk moeten er ook in Universal Studios-parken in steden als Hollywood, Orlando en Singapore Super Nintendo World-gedeeltes worden gebouwd.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van februari 2021 Nintendo verscheept wereldwijd 79,87 miljoen Switch-exemplaren
1

Reacties op: Super Nintendo World wordt exact nagemaakt in Minecraft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Robert-Frans

    • 1 februari 2021 15:54
    Dat blijft toch een oude Minecraft-traditie: zodra er iets bijzonders wordt gebouwd of neergezet, wordt het binnen de kortste keren nagebouwd. :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.