Super Mario Run verdient 30 miljoen dollar binnen twee weken | Gamer.nl

Super Mario Run verdient 30 miljoen dollar binnen twee weken | Gamer.nl

Volgens informatie van de href="http://www.wsj.com/articles/why-super-marios-run-was-short-1483386448">Wall Street Journal </a>is Super Mario Run 90 miljoen keer gedownload en heeft de iOS-game 30 miljoen dollar verdiend.

Deze statistieken geven aan dat een klein percentage van alle gebruikers de volledige game aanschaft voor 9,99 dollar/euro. Deze getallen wijzen op een conversie van 3.4%, wat een daling is ten opzichte van ongeveer 10% rondom de lancering.

Vorig jaar verdiende Pokémon Go binnen 32 dagen 200 miljoen dollar. Een verschil is dat deze game tegelijkertijd lanceerde op iOS en Android. Volgens recente data van 9to5Mac bezit Android 86.2% van de markt wereldwijd terwijl iOS 12.9% van de smartphonemarkt in handen heeft.

Super Mario Run verschijnt binnenkort ook voor Android, hoewel een specifieke releasedatum nog niet bekend is. Android-gebruikers kunnen zich alvast inschrijven om een notificatie te ontvangen zodra de game lanceert.

Nintendo heeft eerder al plannen aangekondigd om smartphonegames gebaseerd op Animal Cro ing en Fire Emblem uit te gaan brengen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou