'Super Mario Bros was de oerknal van de game-industrie' | Gamer.nl

'Super Mario Bros was de oerknal van de game-industrie' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Door Super Mario Bros. is mijn toekomst er heel anders uit gaan zien, en ben ik als ontwikkelaar geworden tot wat ik vandaag de dag ben. Ik vind echt dat het spel in het lijstje van 's werelds grootste uitvindingen hoort", aldus Kojima.

Oerknal

"Het ontwerp van het spel, de interactiviteit, het plezier dat je eraan beleeft, de stevige filosofie waarop het gebouwd is, dit alles maakt Super Mario Bros. tot de voorvader van iedere game die daarna is uitgebracht en nog uitgebracht gaat worden. Voor de gamesindustrie is Super Mario Bros. het equivalent van de oerknal. Zonder deze fantastische creatie zou digitale entertainment zoals we het nu kennen niet bestaan."

Onlangs vierde Super Mario Bros. zijn vijfentwintigste verjaardag. De uitspraken van Kojima zijn een reactie op vragen die hem door Nintendo Power, ter ere van deze gebeurtenis, gesteld werden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou