Suda51 zit in over manier waarop Move verkocht wordt | Gamer.nl

Suda51 zit in over manier waarop Move verkocht wordt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Omdat de techniek de mogelijkheid biedt om met twee Move-controllers tegelijk te spelen, maar deze in de winkels alleen los verkocht worden, kan dit problematisch worden voor ontwikkelaars, zo vindt Suda51. "Ik maak me zorgen over de manier waarop [Move] is uitgebracht en hoe het verkocht wordt. Ik heb vernomen dat [de controllers] in de winkels komen te liggen, maar dat je ze juist ook, als een paar, tegelijk kunt gebruiken."

Suda51geeft aan dat dit gevolgen heeft voor de manier waarop ontwikkelaars spellen voor deze hardware moeten maken. "Als ontwikkelaar moet je je met betrekking tot het maken van spellen aanpa en op hoe zoiets verkocht wordt, vandaar dat ik me zorgen maak. We moeten dus in ons achterhoofd houden dat gebruikers maar één controller hebben. Dat vormt een beperking voor de manier waarop we games kunnen maken, want zo wordt het belangrijk om deze te ontwerpen met maar één controller in gedachte."

Shadows of the Damned

Suda51 kondigde onlangs Shadows of the Damned aan, een psychologische actiethriller die is voortgekomen uit een samenwerking tu en hem en Shinji Mikami, bekend van Resident Evil 4 en Vanquish. Ook werkt hij aan een exclusief voor Kinect te verschijnen game over een kwaadaardig pretpark, genaamd 'Codename D'.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou