Suda 51, de cult-ontwikkelaar achter onder andere Killer 7 en No More Heroes die in het dagelijks leven gewoon Goichi Suda heet, is ontevreden over gamesverkoop op de Wii. Volgens hem kan alleen Nintendo echt winst maken dankzij het succes van de Wii en blijven derde partijen met lege handen achter.

Toen hij praatte over de tegenvallende verkoop van zijn Wii-game No More Heroes, zei hij: "Niet alleen waren de verkoopcijfers niet zo hoog als ik hoopte, andere games verkopen ook niet goed op de Wii. Alleen Nintendo doet het goed. Dit ligt niet alleen aan de huidige economische situatie in Japan, ik zie het ook buiten Japan."

No More Heroes werd eind vorig jaar in Japan uitgegeven en kreeg goede recensies, maar verkocht slecht. Zo werd op de dag van de lancering tijdens een signeer-sessie van Suda 51 schijnbaar pas na twintig minuten de eerste game verkocht. En dat was een gamejournalist. In Europa kunnen we No More Heroes op 29 februari verwachten. De game blijft goede recensies krijgen dus we hopen dat hij hier wat beter verkoopt.

Suda 51 heeft zeker een punt. Wat hebben ze aan een console aan kop in de markt waar derde partijen geen winst mee kunnen maken? Er zijn echter wat tegenargumenten die in beschouwing moeten worden genomen. Zo is No More Heroes een game met een zeer apart concept en duurde het ook even voordat games op de DS goed gingen verkopen. Op dit moment boert bijvoorbeeld Square Enix erg goed op Nintendo's handheld. De kans bestaat dat dit op de Wii uiteindelijk ook gaat gebeuren.