Nieuws
Jory Prum

Succesvolle audiotechnicus van Double Fine en LucasArts overleden

Op 41-jarige leeftijd

Geschreven door Lucas May op

Jory Prum, een invloedrijke audiotechnicus bij ontwikkelaars als Double Fine en LucasArts, is op 41-jarige leeftijd overleden als gevolg van de verwondingen van een motorongeluk.

Prum was verantwoordelijk voor de muziek, stemmen van acteurs en geluiden voor meer dan honderd games. Zo heeft hij gewerkt aan Knights of the Old Republic bij LucasArts, Broken Age bij Double Fine en The Walking Dead bij Telltale Games.

Het nieuws werd dit weekend bekendgemaakt door Tim Schafer, hoofd van Double Fine. In een bericht op Twitter zegt hij: “Jory Prum heeft veel levens aangeraakt met zijn talent en vriendelijkheid. Van LucasArts naar Broken Age en Grim Fandango Remastered, we hadden het niet zonder hem kunnen doen.”

Voor de remaster van Grim Fandango wist Prum de oude audioarchieven van de adventuregame op spectaculaire wijze te restaureren. Samen met componist Peter McConnel heeft hij hiernaast een nieuwe orkestrale soundtrack opgenomen en gemixt.

Prum was ook werkzaam in de filmindustrie voor onder andere Lost in Translation, Adaption en de korte film van Pixar For the Birds. Op Twitter bieden veel ontwikkelaars en andere leden uit de game-industrie een eerbetoon aan de overleden audiotechnicus.

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

SNK Playmore verandert naam terug naar SNK Welke Nintendo NX-games verwachten we?
0

Reacties op: Succesvolle audiotechnicus van Double Fine en LucasArts overleden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.