Nieuws
Nintendo Logo

Succes Pokémon Sword en Shield stuwen aandeel Nintendo

Hoogste prijs sinds mei 2018

Geschreven door Cody Dakota op
De goede verkoopcijfers van Pokémon Sword en Shield hebben ertoe geleid dat de aandelen van Nintendo op het hoogste punt liggen sinds mei 2018.

De aandeelprijs van Nintendo ligt momenteel op 44,69 euro, het hoogste punt sinds mei 2018. De aanleiding van dit nieuwe hoogtepunt heeft te maken met de release van Pokémon Sword en Shield. Deze games worden enorm goed verkocht en zijn tot nu toe de snelst verkopende games voor de Switch. Kort na het hoogtepunt van Nintendo in mei 2018, daalde de prijs flink en belandde het op 28,79 euro.

Niet alleen de verkoop van de nieuwste Pokémon-games heeft zijn vruchten afgeworpen. Uiteraard zijn er meer factoren die meewegen bij het toenemen van de aandeelprijs van Nintendo. De E3-presentatie en de verkoop en aankondigingen van hardware hebben in het verleden bewezen flink mee te wegen.

Het aandeel van Nintendo kent nog altijd momentum, wat betekent dat de kans op een nog hogere aandeelprijs aanwezig is. Wellicht dat het hoogtepunt van mei 2018 binnenkort nog overschreden gaat worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Switch-versie Alien: Isolation verschijnt volgende maand Zuid-Amerikaans Copa Libertadores-toernooi komt naar Fifa 20
3

Reacties op: Succes Pokémon Sword en Shield stuwen aandeel Nintendo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • EdwinVP

  • 21 november 2019 12:59
  Echt door Pokémon? Dacht dat de fans toch teleurgesteld waren in dit deel…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 21 november 2019 15:10
  @EdwinVP Dat is een luide groep op internet, maar onderschat niet dat je aan de andere kant gamers (zoals ik) hebt die zich daar niet in vinden, EN heeeeeel veel kinderen en ouders die zich daar helemaal niet mee bezig houden en gewoon een nieuwe pokemon in de schappen zien liggen. Casual is die een gigantisch success (ook te zien aan alle nachtopeningen van gamemania trouwens, op 2 vestigingen na waren die dus allemaal open)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  whaha

  • 21 november 2019 23:17
  @EdwinVP
  Veel 'fans-verzamelaars' hebben de spellen bij voorbaat afgeschoten. Onterecht. Ik ben al meer dan 34 uur bezig met mijn nuzlocke en ik heb pas 3 badges!

  The quality of Life verbeteringen zijn enorm. Het is echt te merken dat er veel aandacht aan geschonken is om alles aan de Switch te trekken. Zelfs grafisch, vind ik. Een zandstorm ziet er echt geweldig uit.

  Ik ben ook zeer benieuwd naar het competitieve element van SS.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.