Door het succes van Capcom’s Dead Rising op de Xbox 360, zou het heel goed kunnen dat het bedrijf met meer nieuwe en bestaande spellen voor de console zal komen. Volgens Japanse analisten zou het zelf heel goed mogelijk zijn dat games als Devil May Cry 4 en Monster Hunter een 360-versie zullen krijgen. Dit terwijl het toch twee grote exclusieve Playstation 3 titels zijn.

Dead Rising gaat in ieder geval als een speer. Er zijn in de eerste week al 320,000 kopieën van het spel richting winkels gegaan en aan het eind van dit fiscale jaar zijn dit er naar verwachting 800,000 stuks. Japanse analist Soichiro Fukuda denkt dat een groot deel van het succes aan de demo op Marketplace ligt. Deze demo’s wekken het interesse op van de consument en zorgen ervoor dat het spel langer goed verkoopt. Er hebben al ruim 300,000 gamers de Dead Rising demo gedownload.

Fukuda denkt dat het hierdoor heel goed mogelijk is dat bijvoorbeeld Devil May Cry 4 ook op de Xbox 360 uit kan komen. Zo’n spel wordt namelijk voor 50/60 procent op de PC ontwikkelt, wat daarna gebruikt kan worden voor de Xbox 360 of de PS3. Voorlopig heeft Capcom in ieder geval nog het koude Lost Planet in de planning staan voor begin 2007.