Studio's kunnen hun eigen games uitgeven op Epic Games Store

Studio's kunnen hun eigen games uitgeven op Epic Games Store

Het is straks mogelijk voor ontwikkelaars om zelf hun games uit te geven op de Epic Games Store.

Epic is dit systeem op dit moment aan het testen via een gesloten bèta. Het is vergelijkbaar met Steam Direct, waardoor een ontwikkelaar zelf een game mag publiceren in de digitale winkel. Waar het op Steam 100 dollar kost om een game te publiceren, is het niet duidelijk of een ontwikkelaar op Epic Games Store ook iets moet betalen.

Epic laat weten dat de nieuwe mogelijkheid er voor moet zorgen dat het aanbod op de Epic Games Store "sneller dan ooit groeit". Steam Direct zorgde er inderdaad ook voor dat het aanbod op Steam enorm groeide, maar dit werd soms wel bekritiseerd door gebruikers, die vonden dat de gemiddelde kwaliteit van aangeboden spellen er onder leed.

Voorheen moesten ontwikkelaars nog in contact zijn met Epic om een game te publiceren op hun online winkel. Het doel van Epic is om er voor te zorgen dat ontwikkelaars minder afhankelijk worden van het bedrijf. Een voorwaarde voor publicatie is wel dat een game zonder problemen kan lanceren en draaien. Ook moet de inhoud van het spel consistent zijn aan de beschrijving op de gamepagina.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoop eigenlijk dat Epic ook die $100 aanhoudt, en net zoals bij Steam de developer zijn geld terug krijgt zodra er meer dan $1000 is binnengekomen, want dat is namelijk niet negatief voor de developer, ook niet kleine, en zorgt in iedergeval dat er al een hogere drempel is.

0

Aanbevolen voor jou