Nieuws
Epic Games Store

Studio's kunnen hun eigen games uitgeven op Epic Games Store

Vergelijkbaar met Steam Direct

Geschreven door Michel Musters op
Het is straks mogelijk voor ontwikkelaars om zelf hun games uit te geven op de Epic Games Store.

Epic is dit systeem op dit moment aan het testen via een gesloten bèta. Het is vergelijkbaar met Steam Direct, waardoor een ontwikkelaar zelf een game mag publiceren in de digitale winkel. Waar het op Steam 100 dollar kost om een game te publiceren, is het niet duidelijk of een ontwikkelaar op Epic Games Store ook iets moet betalen.

Epic laat weten dat de nieuwe mogelijkheid er voor moet zorgen dat het aanbod op de Epic Games Store "sneller dan ooit groeit". Steam Direct zorgde er inderdaad ook voor dat het aanbod op Steam enorm groeide, maar dit werd soms wel bekritiseerd door gebruikers, die vonden dat de gemiddelde kwaliteit van aangeboden spellen er onder leed.

Voorheen moesten ontwikkelaars nog in contact zijn met Epic om een game te publiceren op hun online winkel. Het doel van Epic is om er voor te zorgen dat ontwikkelaars minder afhankelijk worden van het bedrijf. Een voorwaarde voor publicatie is wel dat een game zonder problemen kan lanceren en draaien. Ook moet de inhoud van het spel consistent zijn aan de beschrijving op de gamepagina.

Dit artikel delen:

Lees meer

PS1-games kunnen via emulatie op Xbox Series X afgespeeld worden Uitgebreide gameplay van Life is Strange: True Colors getoond
1

Reacties op: Studio's kunnen hun eigen games uitgeven op Epic Games Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 19 augustus 2021 10:43
    Hoop eigenlijk dat Epic ook die $100 aanhoudt, en net zoals bij Steam de developer zijn geld terug krijgt zodra er meer dan $1000 is binnengekomen, want dat is namelijk niet negatief voor de developer, ook niet kleine, en zorgt in iedergeval dat er al een hogere drempel is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.