Nieuws
Steam

Studio's betalen 100 dollar voor uitgeven game via Steam Direct

Valve komt binnenkort met concrete lanceerdatum

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Binnen het eerder dit jaar aangekondigde Steam Direct-initiatief moeten ontwikkelaars honderd dollar betalen om hun spel via Steam te kunnen verkopen.

Dat kondigt platformhouder Valve vrijdag aan middels een bericht op Steam. Steam Direct wordt later dit jaar ingevoerd en vervangt het huidige Steam Greenlight-systeem, waarbij ontwikkelaars spellen kunnen aanbieden aan Steam in afwachting van goedkeuring door Valve. Daarbij mogen gebruikers stemmen of zij een spel graag op het platform zouden zien verschijnen.

Registratie voor Steam Greenlight kost ook honderd dollar, maar die kosten hoeven niet opnieuw betaald te worden bij een volgende game.

Met Steam Direct stapt Valve van dit systeem af en geeft het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid om direct op Steam spellen uit te geven. De kosten hiervoor zijn volgens Valve terug te verdienen: zodra een spel duizend dollar aan opbrengsten heeft gegenereerd, krijgt de ontwikkelaar het bedrag van honderd dollar terug.

Daarnaast zegt Valve te werken aan een systeem dat betere suggesties voor interessante games moet geven aan gebruikers. De platformhouder krijgt regelmatig kritiek van zowel gebruikers als ontwikkelaars dat het aanbod op Steam onoverzichtelijk is. Wanneer Steam Direct wordt ingevoerd, is nog niet bekend. Valve zegt binnenkort met een concrete datum te komen.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Aankondiging rondom Kingdom Come: Deliverance in aantocht 'Scorpio faalt zonder nieuwe IP's' - Gamer.nl Podcast 122
1

Reacties op: Studio's betalen 100 dollar voor uitgeven game via Steam Direct

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ricje

  • 5 juni 2017 22:27
  "We talked to several developers and studios about an appropriate fee, and they gave us a range of responses from as low as $100 to as high as $5,000. "

  Ziet er naar uit dat ze zijn afgestapt van dit idee en het gewoon op $100 houden.

  "De platformhouder krijgt regelmatig kritiek van zowel gebruikers als ontwikkelaars dat het aanbod op Steam onoverzichtelijk is."
  Niet geheel de schuld van Valve als je ziet wat er tegenwoordig aan indie games bij komt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.