Studiohoofd Arkane Lyon na bijna zeventien jaar vertrokken

Studiohoofd Arkane Lyon na bijna zeventien jaar vertrokken

Romuald Capron, studiohoofd van Arkane Lyon, is na bijna zeventien jaar werkzaam te zijn binnen het bedrijf vertrokken.

Dat laat hij weten via een update op LinkedIn. Het was volgens hem een "erg moeilijke beslissing", maar hij "wilde iets nieuws proberen" en meer tijd met zijn familie doorbrengen. Wat Capron precies gaat doen is niet bekend, maar hij laat wel weten dat hij gamebedrijven wil blijven helpen "om hun creatieve visie werkelijkheid te maken".

Van kwaad bloed is zover bekend geen sprake. "Ik ben erg trots op wat we met dit geweldige team hebben bereikt. De succesvolle lancering van Deathloop is eens te meer bewijs dat Arkane een zonnige toekomst voor zich heeft, alsmede een unieke plek binnen onze industrie."

Capron begon in januari 2005 te werken bij Arkane Lyon en werd in april 2019 studiohoofd. De meest recente game van de ontwikkelaar is het pas verschenen Deathloop, dat wereldwijd positief wordt ontvangen. Eerder dit jaar werd moederbedrijf Bethesda overgenomen door Microsoft.

Deathloop ontving een 8,5 op Gamer.nl: "Deathloop is een bizarre koortsdroom die eigenlijk te leuk is om uit te ontwaken. Een absurd, retrofuturistisch moordmysterie waarin je de moorden niet oplost, maar juist moet plegen. Je kunt het aan Arkane Studios overlaten om zo’n gestoorde wereld nog geloofwaardig neer te zetten ook."

Deathloop

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De subtitel van dit artikel ontbreekt half. Ik neem aan dat er 'Van kwaad bloed lijkt geen sprake' moet staan?

0

Aanbevolen voor jou