Studio van ex-Blizzard-medewerkers ontslaat personeel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel het bedrijf geen exacte cijfers geeft, gaat het volgens een rapport van website Gamasutra om dertig man. In een statement zegt het bedrijf:  "Red 5 blijft toegewijd aan het maken van een online titel van AAA-kwaliteit. Het bedrijf heeft het team geherstructureerd om dit doel te bereiken. Als onderdeel van de reorganisatie hebben sommige medewerkers ervoor gekozen om te vertrekken, terwijl anderen zijn ontslagen."

Failliet

Jeff Brown, vicedirecteur corporate communications bij Electronic Arts, beweert op Gamasutra dat Red 5 failliet is. Deze informatie zou hij herleiden uit het feit dat Red 5's investeerder, Benchmark Capital, de ontwikkelstudio meerdere malen heeft proberen te verkopen aan EA. Red 5 heeft echter een nieuwe investeerder gevonden in de vorm van het Chinese bedrijf The9.

Volgens Gamasutra betekent de verkoop aan het Chinese bedrijf dat Red 5 hun project, een futuristische MMOFPS, heeft stilgezet om zich te gaan richten op een game voor de Chinese markt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou