Nieuws
Hideo Kojima

Studio Hideo Kojima krijgt maximaal honderd werknemers

Ziet Media Molecule als voorbeeld

Geschreven door Michel Musters op

Tijdens een recent interview met Hideo Kojima liet de bedenker van Metal Gear weten dat zijn huidige studio, Kojima Productions, maximaal honderd werknemers krijgt.

"Ik wil niet meer dan honderd man in dienst hebben", zo laat Kojima weten. "Ik zoek naar technologie en neem tegelijkertijd nieuwe mensen aan en bezoek ondertussen studio's om inspiratie op te doen over wat voor studio ik wil runnen."


Kojima laat weten dat hij het team klein wil houden. "Tijdens Metal Gear Solid hadden we meer dan tweehonderd mensen in dienst. Ik wil direct contact met de ontwikkelaars houden, dus het wordt zo'n honderd mensen, maar niet meer. Het moet die grootte houden."

Kojima vergeleek daarna de situatie met Hollywood, waar tot duizend mensen aan een film kunnen werken, maar waar problemen in de communicatie kunnen optreden. 

De bedenker van Metal Gear, die vorig jaar vertrok bij Konami om zijn eigen studio op te richten, liet ook weten welke studio hij tijdens zijn bezoekjes het meest inspirerend vond. Dat was namelijk Media Molecule, de ontwikkelaar van LittleBigPlanet en de aankomende PS4-game Dreams. Het formaat van de studio en de intimiteit dat dit met zich meebrengt is iets dat Kojima graag in zijn studio terugziet.

Bron: GameReactor

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony over PlayStation 4: 'We beginnen nu met winst boeken' Japan krijgt speciale PlayStation 4 met Resident Evil-thema
0

Reacties op: Studio Hideo Kojima krijgt maximaal honderd werknemers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.