Level-5 opent het nieuwe kantoor in september in Santa Monica, Californië. De wens van Level-5 om naar het Westen uit te breiden was geen geheim: directeur Akihiro Hino zei in februari al graag naar de VS te gaan, vanwege het succes van Level-5 buiten de Japanse grenzen. In 2011 wil het bedrijf ook in Europa een kantoor opzetten. Het nieuwe kantoor gaat zich ontfermen over het uitgeven van Level-5-games in de Verenigde Staten. Hiervoor is de studio momenteel aangewezen op andere partijen zoals Nintendo en Sony.

Professor Layton

Level-5 is vooral bekend als de ontwikkelaar van de populaire Professor Layton-puzzelgames voor Nintendo DS, waarvan in Nederland inmiddels twee delen zijn uitgebracht. In Japan zijn er al vier delen uit van deze gamereeks, een vijfde is in ontwikkeling.

Level-5 werkt samen met Studio Chibli, de Japanse equivalent van Walt Disney Studios, ook aan Ninokuni: The Another World. Dit is een avontuur waarin spreuken uit een boek getekend moeten worden op de touchscreen van de DS. Daarnaast lieten Level-5 topmannen Jiro Ishi en Akihiro Hino recentelijk weten bezig te zijn met een nieuwe game genaamd Time Travelers. Over deze game is nog weinig bekend, behalve dat hij waarschijnlijk voor Nintendo 3DS zal verschijnen.