Studio achter Max Payne 3 klaagt over werkomstandigheden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vorige week brachten de vrouwen van medewerkers van Rockstar San Diego, de studio achter Red Dead Redemption, al een brief naar buiten waarin geklaagd werd over de werkomstandigheden bij die studio. Een medewerker die liever anoniem wilt blijven zegt nu dat alles wat in die brief stond ook opgaat bij Rockstar Vancouver.

"Alles wat in de brief over Rockstar San Diego stond en wat medewerkers van de studio vertelden, gaat ook op voor mijn ervaring bij Rockstar Vancouver", aldus de anonieme medewerker.

Herschreven

Met de huidige planning moet Max Payne 3 in augustus van dit jaar klaar zijn, maar de medewerker is daar niet optimistisch over, ondanks dat het spel recent nog is uitgesteld naar eind 2010. "Het verhaal van de game is begin deze maand compleet herschreven, voor de derde keer in de afgelopen drie jaar. Dit betekent dat het team alle content al in april of mei af moet hebben, om de geplande opleverdatum te halen."

Om dit toch te halen zou de zogeheten 'crunch-periode', met werkdagen tot zestien uur per dag, aan één stuk doorlopen tot het eind van het project. Ook zouden de twee weken kerstvakantie voor de werknemers zijn geschrapt. Vooralsnog heeft Rockstar niet gereageerd op de beschuldigingen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou