Stronghold Crusader 2 verschijnt in september | Gamer.nl

Stronghold Crusader 2 verschijnt in september | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Sinds het begin van ons project hebben we volgehouden dat Stronghold Crusader 2 pas zijn hoofd boven de borstwering uitsteekt wanneer we er zeker van zijn dat het klaar is voor de strijd", aldus de studio. De game wordt het eerste echte vervolg, nadat Firefly Studios in 2013 Stronghold Crusader HD uitbracht.

In Stronghold Crusader 2 kunnen spelers wederom deelnemen aan de kruistochten, waarin de Engelse koning Richard Lionhart het opneemt tegen de Egyptische sultan Saladin. Spelers moeten tegelijkertijd een economie opbouwen en een vesting bouwen, om vervolgens het kasteel van de ander te belegeren. Het vervolg maakt gebruik van een nieuwe 3D-engine en bevat naast de computergestuurde tegenstanders een co-op modus en een map editor.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou