Stronghold: Crusader 2 naar 23 september uitgesteld | Gamer.nl

Stronghold: Crusader 2 naar 23 september uitgesteld | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Firefly, ontwikkelaar van de game, meldt dat de besli ing te maken heeft met de feedback die tijdens de gesloten bèta is verzameld. "De afgelopen twee jaar hebben we ons gehouden aan ons mantra dat het vervolg op Stronghold: Crusader 'klaar is wanneer het klaar is' en ook al vinden we het vervelend de releasedatum uit te stellen, dit is de beste optie voor iedereen", zegt creative director Simon Bradbury.

"De gesloten bèta voorzag ons van belangrijke feedback en ons team vindt dat de game meer bijschaving nodig heeft. We vinden het leuk om controle te hebben over onze eigen toekomst, wat anders was met Stronghold 3, zodat we niet geforceerd worden een game te vroeg uit te geven. In die dagen konden uitgevers ontwikkelaars dwingen de game vrij te geven, zelfs al waren de ontwikkelaars daar niet blij mee. Nu hebben we meer keus. Onze partners Mastertonic en Koch Media bieden veel steun en we besloten dat de game beter tot zijn recht komt met de release op 23 september."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou