Het lijkt er op dat spelontwikkelaars de op een film gebaseerde game steeds meer serieus gaan nemen. Zo is The Chronicles of Riddick stukken beter dan de onzinnige film waarop het gebaseerd is en weet ook Spider-Man 2 meer te bieden dan we vooralsnog van filmgames gewend waren.

Een andere game die in dit rijtje thuis hoort is The Punisher van THQ en Volition. In plaats van de zoveelste third person shooter te ontwikkelen hebben de makers hun heil gezocht in innovatie. Zo zal je in The Punisher veel gebruik moeten maken van je omgeving en heeft men een uniek ondervragingssysteem bedacht waarbij je het pistool langzaam naar het gezicht toe kunt bewegen om de druk te vergroten.

The Punisher zou oorspronkelijk enkel op PS2 en Xbox verschijnen, maar THQ heeft goed nieuws voor de gamers zonder een console. The Punisher zal namelijk ook op de PC zijn opwachting maken. Je zult er ook niet langer op hoeven te wachten dan de consolegamers: alle drie de versies komen tegelijk op de markt, in januari 2005.