Sony's Howard Stringer laat weer eens van zich horen. In een interview dat vanochtend op de Hollywood Reporter verscheen, zegt Stringer te geloven dat de PlayStation 3 net zo'n succes als zijn voorganger kan worden. "Er is een verschuiving aan de gang zo vlak voor Kerstmis. Dat was ons plan ook, maar het momentum wat de PS3 nu binnen haalt met de hoeveelheid games is op een niveau van de PlayStation 2."

Afgelopen week kondigde Sony aan dat de verkoop van de console sinds de prijsverlaging in de VS omhoog is gegaan. "Het kost tijd om iets nieuws te introduceren. De kracht die in de console aanwezig is geeft ontwikkelaars veel meer werk om te doen om het systeem volledig te gebruiken en dat heeft even geduurd. Het ging precies zo bij de PlayStation 2."

Sony vergelijkt heel graag met hun vorige, tot dusver veel succesvollere console. Het succes van de PS2 herhalen wordt wel een erg twijfelachtig steven, maar dat de PlayStation 3 langzaam omhoog aan het klimmen is qua verkoop en het ontvangen van nieuwe games, is een waarheid als een koe.