De strijdlustige Lord of the Rings fans onder ons zullen hun opgekropte Orc en/of Elven woede nog één weekje op moeten houden. Op 10 december zal Electronic Arts' The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth namelijk in de winkel liggen, een titel waar door zowel fans van de films en boeken, als door strategiegamers al tijden naar uit wordt gekeken.

In de game bestuur je zowel de troepen van Sauron als de 'free people' van Midden-Aarde. EA belooft dat we honderden manschappen tegelijkertijd vloeiend over het beeld zien rondhuppelen en je deel uit mag maken van de meest verhitte en epische strijd aller tijden. Om je nog eenmaal wijs te maken dat The Battle for Middle-Earth echt dé game is die je aan de kerstman moet vragen, heeft men een drietal filmpjes vrijgegeven.

De eerste movie geeft je een rondleiding door Midden-Aarde, de tweede toont wat gameplay en de derde is meer een theatrale trailer, waarin opzwepende muziek en korte beelden de boventoon voeren. Download de filmpjes (respectievelijk 58, 12 en 24 MB groot) op dit adres.