Streets of Rage-componist werkt aan nieuwe Mega Drive-game

Streets of Rage-componist werkt aan nieuwe Mega Drive-game

Yuzo Koshiro, bekend van de soundtracks van diverse klassieke games zoals de Streets of Rage-trilogie, werkt aan een nieuwe Mega Drive-titel.

Dat heeft Koshiro in een reeks tweets bevestigd. Koshiro maakt het nog naamloze spel samen met een studio die eigendom is van zijn familie. "Het oogt als een klassieke shoot 'em up, maar is een nieuwe game die we maken. Het is een ode aan de beroemde franchises uit de jaren 80."

Ondanks dat de Sega Mega Drive een console is die eind jaren 80 en begin jaren 90 van populariteit genoot, moet de game toch op dat platform uitkomen. Wanneer precies is niet bekend, net zo min of dat de game ook op moderne platforms verschijnt, al zijn er wel plannen om een fysieke cartridge voor de Mega Drive uit te brengen.

Koshiro voorziet het spel in ieder geval van de soundtrack en helpt ook mee met het designer van de game. Daarbij wordt de ontwikkeling volledig gedaan met Mega Drive-hardware. Ook de muziek moet daarbij authentiek klinken dankzij het gebruik van de bijbehorende drivers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De muziek van SOR2 is nog steeds geweldig om naar te luisteren! (Die van SOR3 niet ;) )

0

@mole28 en 1 natuurlijk

0
test

@turkieturkiei Uiteraard ook deel 1 :D

0
test

Tof, ziet er erg thunderforce achtig uit, hopelijk ook digitale rom distributie voor mn MegaSD kaart!

0

Aanbevolen voor jou