Street Fighter-producent ziek door werkdruk Capcom | Gamer.nl

Street Fighter-producent ziek door werkdruk Capcom | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ontwikkelaar had rondom de release van Street Fighter IV een extreem druk schema, vertelt hij. "Capcom staat niet toe dat we een vakbond of een ander soort arbeidersbeweging starten, zie je", vertelt Ono aan Parkin. "Dus als ik klaag word ik waarschijnlijk ontslagen. Jij moet het voor me zeggen, oké? Ik wil dat je schrijft 'Ono wordt door Capcom overwerkt'. Dat is je kop."

Hoewel Ono dit lachend zegt, blijkt hij na doorvragen wel degelijk serieus te zijn over zijn uitspraken. Ono werd eind mei in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in zijn eigen badkamer was flauwgevallen. Volgens zijn arts was de zuurtegraad van zijn bloed vergelijkbaar met dat van iemand die net een marathon had gelopen. Dat terwijl Ono net uit bed was gestapt tijdens een drukke werkweek rond de release van Street Fighter IV. 

Parkin zegt te hebben gehoord dat Capcom daarna gas heeft teruggenomen, en Ono heeft gemaand rust te nemen. Capcom zou hebben gewild dat Ono niet naar het Captivate-evenement in Rome zou gaan. "Wie je dat heeft vertelt, liegt", vertelt Ono, niet langer lachend. "De situatie is het tegenovergestelde. Niemand heeft me gezegd dat ik rust moest nemen." 

"Toen ik terugkeerde naar het werk, erkende Capcom niet eens dat ik in het ziekenhuis was geweest. Er was niets veranderd aan mijn agenda. Ik was een hele week thuis voordat ik van de dokters terug naar mijn werk mocht. Toen ik bij mijn bureau kwam, lag daar een ticket naar Rome op mij te wachten. Er is geen genade. Iedereen in het bedrijf zegt: 'Ono-san, we hebben ons zo'n zorgen om je gemaakt'. Vervolgens geven ze me een tijdschema dat compleet gevuld is met dingen om te doen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou