Street Fighter-producent Yoshinori Ono gaat weg bij Capcom

Street Fighter-producent Yoshinori Ono gaat weg bij Capcom

Yoshinori Ono, de producent van de Street Fighter, vertrekt deze zomer bij Capcom.

De man die zo'n drie decennia bij het bedrijf heeft gewerkt kondigde dit afgelopen weekend aan via Twitter. "Ik heb lang aan het Street Fighter-merk gewerkt, en goede tijden, slechte tijden en niet-bestaande tijden ervaren. Mijn hart is gevuld met waardering voor de spelers die het merk het afgelopen decennium warmte en ondersteuning hebben gegeven, waardoor het merk zonlicht en leven kreeg."

Hij vervolgt: "Na bijna dertig jaar bij Capcom te hebben gewerkt, ga ik deze zomer weg. Dat betekent dat ik stop als brand manager voor Capcom's diverse titels, waaronder Street Fighter."

De reden voor zijn vertrek is niet bekend. Volgens recente geruchten werkte Ono de laatste tijd aan Street Fighter 6, maar vond men de game intern niet goed genoeg. Daardoor zou een geplande releaseperiode volgend jaar moeten worden uitgesteld. Dit is echter niet bevestigd door Capcom of Ono.

Ono begon in de jaren '90 bij Capcom en werkte aan de geluidseffecten in Street Fighter 3: Alpha en Street Fighter 3: Third Strike. Daarna werd hij producent voor diverse Capcom-games, waaronder Street Fighter 4 en 5. "Capcom-werknemers uit een nieuwe generatie blijven voor Street Fighter zorgen en de World Warriors leiden. Ik denk dat ze Street Fighter buitengewoon blijven maken."

Street Fighter 6

Street Fighter 6 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er is geen street fighter 3: alpha. Wel een street fighter alpha 3. De alpha serie en streetfighter 3 serie zijn compleet andere series. Laat dan effe iemand met verstand van zaken zo'n artikel schrijven anders.

0

Aanbevolen voor jou