Street Fighter-bordspel behaalt doel op Kickstarter binnen 24 uur | Gamer.nl

Street Fighter-bordspel behaalt doel op Kickstarter binnen 24 uur | Gamer.nl

Een bordspel gebaseerd op de vechtgame Street FIghter heeft binnen 24 uur zijn doel al ruim behaald op Kickstarter.

Op 4 april van dit jaar startte bordspelontwikkelaar Jasco Games een campagne op Kickstarter om een Street Fighter-bordspel te lanceren genaamd Street Fighter: The Miniatures Game. Het doel was om binnen een maand 400.000 dollar binnen te halen, maar binnen 24 uur was het doel al ruimschoots behaald. Dit betekent dat we in maart 2019 het bordspel kunnen verwachten.

Capcom heeft Street Fighter: The Miniatures Game officieel gelicenseerd en het spel is mede ontworpen door YouTuber AngryJoe, die in november 2015 voor het eerst presenteerde. Nu is er een video vrijgegeven die uitlegt hoe deze fysieke variant van Street Fighter te spelen is.

Het bordspel laat twee tot en met zes spelers het tegen elkaar opnemen in een Free for All, Versus en Team-modus en maakt gebruik van miniatuurfiguren van kla ieke Street Fighter-personages. Hieronder in de video is te zien dat de figuren ongeveer de grootte hebben van een Nintendo-amiibo en erg gedetailleerd zijn.

Het is niet voor het eerst dat Capcom en Jasco Games de handen in een slaan voor het maken van een bordspel. In 2016 kwam het namelijk met Mega Man: The Board Game. Dit bordspel heeft een aantal gemengde reviews op BoardGameGeek ontvangen.

Op de Kickstarter-pagina laten de ontwikkelaars weten dat de game alleen beschikbaar is voor geïntere eerden die voor minimaal 80 dollar investeren in het project en is niet verkrijgbaar zal zijn via winkels.

Street Fighter: The Miniatures Game komt in drie verschillende varianten; een basis-editie voor minimaal 80 dollar, de Street Fighter-editie met Bo Expansion voor minimaal 140 dollar en een World Warrior-editie met meerdere uitbreiding voor minimaal 280 dollar. Bekijk op de Kickstarter-pagina wat er kan verwacht worden met de verschillende edities.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou