Streams met goksites worden deels verboden op Twitch

Streams met goksites worden deels verboden op Twitch

Vanaf 18 oktober mogen streams waarin websites met gokautomaten en dobbelsteenspellen zijn te zien voor een groot gedeelte niet meer worden vertoond.

Het streamingplatform heeft het nieuwe beleid via social media aangekondigd. Het geldt specifiek voor goksites die geen Amerikaanse licentie daarvoor hebben, of uit andere landen komen waar niet genoeg consumentenbescherming is te vinden, zoals Stake.com, Rollbit.com en Roobet.com.

Wel mogen er na 18 oktober nog streams worden uitgezonden waarin wordt gepokerd of waarin gokken op (fantasy)sport voorkomt. Het bedrijf meldt echter dat er op den duur meer gokwebsites in streams verboden kunnen worden.

Het was al verboden om direct links te delen naar websites waarop gokken toegestaan is, maar het uitzenden van streams waarin deze goksites bezocht worden was nog wel toegestaan, al gaat dit dus veranderen.

Gebruikers van het streamingplatform speculeren dat Twitch het beleid aanpast, omdat pas geleden diverse grote streamers claimden rond de feestdagen te vertrekken als gokken niet verboden wordt op streams. De streamers menen dat gokstreams jongere kijkers kunnen schaden en dat het ook eerlijke adverteerders in de weg staat. De dreigementen van de streamers waren naar aanleiding van een streamer die 200.000 dollar aftroggelde van zijn collega's en kijkers om een verslaving gerelateerd aan gokken binnen Counter-Strike: Global Offensive te kunnen bekostigen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou