Nieuws
Twitch Logo

Streams met goksites worden deels verboden op Twitch

Vanaf 18 oktober gaat het nieuwe beleid in

Geschreven door Michel Musters op
Vanaf 18 oktober mogen streams waarin websites met gokautomaten en dobbelsteenspellen zijn te zien voor een groot gedeelte niet meer worden vertoond.

Het streamingplatform heeft het nieuwe beleid via social media aangekondigd. Het geldt specifiek voor goksites die geen Amerikaanse licentie daarvoor hebben, of uit andere landen komen waar niet genoeg consumentenbescherming is te vinden, zoals Stake.com, Rollbit.com en Roobet.com.

Wel mogen er na 18 oktober nog streams worden uitgezonden waarin wordt gepokerd of waarin gokken op (fantasy)sport voorkomt. Het bedrijf meldt echter dat er op den duur meer gokwebsites in streams verboden kunnen worden.

Het was al verboden om direct links te delen naar websites waarop gokken toegestaan is, maar het uitzenden van streams waarin deze goksites bezocht worden was nog wel toegestaan, al gaat dit dus veranderen.

Gebruikers van het streamingplatform speculeren dat Twitch het beleid aanpast, omdat pas geleden diverse grote streamers claimden rond de feestdagen te vertrekken als gokken niet verboden wordt op streams. De streamers menen dat gokstreams jongere kijkers kunnen schaden en dat het ook eerlijke adverteerders in de weg staat. De dreigementen van de streamers waren naar aanleiding van een streamer die 200.000 dollar aftroggelde van zijn collega's en kijkers om een verslaving gerelateerd aan gokken binnen Counter-Strike: Global Offensive te kunnen bekostigen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony toont meer van PlayStation VR2 en aankomende vr-games 2K Games getroffen door cyberaanval, mails met malware verstuurd
0

Reacties op: Streams met goksites worden deels verboden op Twitch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.