'Streamingdienst Twitch akkoord met overname door Google' | Gamer.nl

'Streamingdienst Twitch akkoord met overname door Google' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In mei van dit jaar kwam al het gerucht naar buiten dat Google Twitch voor een miljard dollar wilde overnemen en dat de overname al rond zou zijn. Toen meldde de Wall Street Journal echter nog dat de onderhandelingen zich in een vroeger stadium zouden bevinden. Twitch zou ondertu en nog geprobeerd hebben om via investeerders extra geld op te halen.

Venturebeat stelt nu dat de huidige investeerders inmiddels tevreden zijn gesteld met het rendement dat zij op hun eerdere inleg gaan krijgen na de overname. De overname zou onder leiding van YouTube uitgevoerd worden, dat zelf in 2006 door Google werd ingelijfd.

Games streamen

Twitch is de populairste dienst waarmee gamers live anderen kunnen laten meekijken terwijl zij een spel spelen. De dienst heeft inmiddels meer dan vijftig miljoen maandelijkse bezoekers.Naast de videostreams van Twitch is ruimte voor discu ie tu en de kijkers. In de dienst werd al 20 miljoen dollar geïnvesteerd, onder meer door gameuitgever Take-Two.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou