Soldak Entertainment, een studio opgericht door ex-Ritual technisch directeur Steven Peeler, heeft de strategische actie-RPG Depths of Peril aangekondigd. In deze game speel je met een factieleider die de Barbaarse stad Jorvik moet beschermen. Dit doe je door queesten op te lossen en monsters te verslaan, zoals in elke role-playing game.

Tegelijkertijd concurreer je met andere facties om het leiderschap van de stad. Met deze facties kun je handelen, diplomatiek uitoefenen en uiteindelijk oorlog voeren. Het is je doel om een zo sterk mogelijke factie te bouwen die uiteindelijk de andere facties de baas is.

Je acties hebben in de speelwereld consequenties voor de relatie met andere facties. Zo moet je de agressieve Legion of Fear factie vooral niet irriteren, omdat deze je zonder genade zal vernietigen. En als je opstanden van de Orcs in het Black Forest negeert, zorgt dat voor nóg meer problemen. Uiteraard moet je beloften met je vrienden nakomen, want vrienden zijn schaars in deze wereld.

Een veelbelovend concept dus, hoewel het de vraag is hoe alles nu precies wordt afgewerkt. De game staat op de agenda voor het eerste kwartaal van 2007, hoewel het wordt uitgegeven "when it's done" (waar hebben we dat eerder gehoord?).