Nieuws

Strategiegame Terraformers nu uit op pc

De rode planeet is wreed

Geschreven door Thomas Bunink op
Indiegame Terraformers heeft vroegtijdige toegang verlaten. De kolonisatiesimulator op Mars is daarmee nu volledig beschikbaar op Steam en GOG.

Deze eerste game van ontwikkelaar Asteroid Lab is een strategiegame waarin de speler de leiding krijgt over een prille menselijke kolonie op Mars. De bevolking heeft een enkel doel: Mars volledig leefbaar maken voor de mens en andere levensvormen - ook wel terraformen genoemd. Om dat voor elkaar te krijgen moeten spelers een samenleving ontwikkelen, steden bouwen en het ecosysteem van de rode planeet in balans brengen.

De game wordt gespeeld in beurten. Iedere beurt kan de speler een project kiezen om uit te voeren of te bouwen. Enkele voorbeelden van die projecten zijn ziekenhuizen, energiecentrales of broeikassen. Deze projecten zijn belangrijk om de samenleving van Mars verder te ontwikkelen en grondstoffen te vergaren. 

De speler kiest ook een leider, wiens talenten en ervaring specifieke projecten bieden die eens per beurt kunnen worden uitgevoerd. Projecten kosten meestal grondstoffen, maar leveren vaak ook andere grondstoffen op. Daarnaast komen er grondstoffen van aarde, maar dat gebeurt langzaam. Om echt vooruitgang te boeken zal Mars zelf grondstoffen moeten vinden.

Naast zelfvoorziening moet de speler ook levensgemak in het achterhoofd houden. Naarmate de bevolking langer op Mars woont, wordt comfort steeds belangrijker en is het doel van de missie minder zwaarwegend voor de gemiddelde terraformer. Wanneer de bevolking van Mars stopt met geloven in de missie, raakt deze de steun van de aarde kwijt. Als dat gebeurt is het terraform-programma een mislukking. Wanneer het wel lukt de balans tussen comfort en vooruitgang te behouden, zal de rode planeet er steeds meer als de aarde gaan uitzien.

Terraformers heeft een Nederlands tintje. Ontwikkelaar Asteroid Lab is mede opgericht door Jasper Damman, die als gamedesigner aan Terraformers werkt. Terraformers is het eerste project van de studio en wordt uitgegeven door het Franse Goblinz Studio.

Terraformers is nu uit op Steam en GOG. Kijk hieronder de trailer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Chucklefish werkt aan vervolg op Wargroove Nieuwe Hogwarts Legacy-patch pakt allerlei problemen aan
0

Reacties op: Strategiegame Terraformers nu uit op pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.