Strategiegame Civilization krijgt uitvoering voor op scholen | Gamer.nl

Strategiegame Civilization krijgt uitvoering voor op scholen | Gamer.nl

Strategiegame Civilization V krijgt een uitvoering voor op school. Middelbare scholieren in de Verenigde Staten kunnen volgend jaar spelenderwijs leren over onder meer geschiedenis.

De educatieversie van het spel wordt CivilizationEDU gedoopt, schrijft uitgever Take-Two Interactive. In Civilization geleiden spelers een zelfgekozen natie van de steentijd naar de toekomst, ondertu en keuzes makend op gebieden van wetenschap tot oorlogsvoering.

De bedoeling is dat spelers door die besli ingen te maken "de kans krijgen om kritisch te leren denken, historische gebeurteni en in context te zien, de gevolgen van hun economische en technologische besli ingen te overdenken en te experimenteren met de samenhang tu en militaire, politieke en sociaal-economische ontwikkelingen", schrijft de uitgever.

Take-Two en ontwikkelaar Firaxis werken daarvoor samen met Gla Lab, een bedrijf dat educatieve games ontwikkelt. Gla Lab gaat Civilization V aanpa en zodat docenten statistieken over het presteren van hun leerlingen kunnen bijhouden. Ook komen er mogelijkheden voor leerplannen binnen de game en uitlegvideos.

Het is nog niet duidelijk of CivilizationEDU ook naar Nederland komt. Civilization V wordt op 21 oktober opgevolgd door Civilization VI.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou