Sinds Bethesda Softworks enige tijd geleden de Star Trek-licentie wist te bemachtigen, heeft het al drie verschillende titels op de markt gebracht. Helaas wist men vooralsnog geen echt grote successen te boeken met het populaire science fiction-universum. Wie weet dat Star Trek: Conquest, dat eind dit jaar voor Wii en PS2 zou moeten verschijnen, daar verandering in kan brengen.

De screenshots bij dit artikel zijn afkomstig van de PS2-versie

Conquest is een mix van turn-based strategie en space combat. Je doel is om als één van de zes beschikbaar facties (Federation, Klingon, Romulan, Cardassian, Dominion en Breen) de ruimte te veroveren, planeet voor planeet. In het turn-based gedeelte beslis je welke planeten je aanvalt, welke schepen je daarvoor inzet en welke technologie je ontwikkelt. Vervolgens kun je zelf deelnemen aan het gevecht in de space combat-mode.

Het spel is vooralsnog alleen aangekondigd voor de VS en zal daar eind dit jaar op de markt komen voor een relatief zacht prijsje ($20 voor de PS2, $30 voor de Wii). Wanneer het in Europa op de markt komt, is nog niet bekend, maar ergens rond het einde van dit jaar is wel waarschijnlijk.