Hellgate: London zag er op papier veelbelovend uit, maar de werkelijkheid stelde ons vorig jaar toch wat teleur. Het spel had te kampen met saaie levels, terwijl er ook enkele zeer vervelende bugs aanwezig waren. Toch hield deze negatieve commentaar ontwikkelaar Flagship Studios niet tegen om binnenkort met het eerste deel uit de Hellgate Chronicles op de proppen te komen, een update die het bekende Stonehenge aan de spelwereld zal toevoegen.

Stonehenge zal aanwezig zijn als een hub area die spelers toegang zal geven tot meerdere nieuwe kerkers en opdrachten. Zo zullen er bijvoorbeeld de Caste Caves zijn die avonturiers vier verschillende locaties laten betreden die elk ontworpen zijn rond een bepaald soort vijand. Weet je met succes alle opdrachten tot een goed einde te brengen, dan gaan de deuren van Moloch's Lair open, een gebied waarin een legendarisch eindbaas te vinden zal zijn.

Naast zichtbare toevoegingen zal Stonehenge ook kleine aanpassingen verrichten aan de gameplay, wat foutjes uit het spel halen en de kracht van bepaalde vaardigheden veranderen. Als laatste laat Flagship Studios weten dat er ook een PvP-dueling arena aan de wereld zal toegevoegd worden. Stonehenge zal op 21 januari zoals verwacht enkel beschikbaar zijn voor betalende spelers. Of het eerste deel in de Hellgate Chronicles ooit toegankelijk gemaakt zal worden voor spelers die niet op regelmatige basis betalen is nog onduidelijk.