Uitgever Midway lijkt de laatste tijd weer op de goede weg te zijn waar het games aan gaat. Na niet onverdienstelijke games als Psi-Ops, The Suffering en Mortal Kombat: Deception, heeft men ook voor dit jaar nog een aantal interessante titels voor ons in petto. Eén hiervan is het recentelijk aangekondigde Mortal Kombat: Shaolin Monks.

Van deze Mortal Kombat spin-off werd aanvankelijk niet veel verwacht, maar dat zou weleens ongegrond kunnen zijn zoals deze trailer wil aantonen. De action/adventure lijkt een effectieve mix tussen Ninja Gaiden, Prince of Persia en Mortal Kombat te worden, waarin je kunt spelen als Lui Kang of Kung Lao.

Leukste aspect aan het spel lijkt de co-op mode te worden. Iets wat erg zeldzaam is tegenwoordig, en zeker binnen dit genre. Het combat systeem lijkt echter ook niet verkeerd te zijn, vooral in combinatie met de typische Mortal Kombat elementen zoals de Fatalities, over the top actie en de dodelijke omgevingen. Nu is het alleen nog afwachten of het spel net zo lekker speelt als in het filmpje gedemonstreerd wordt.