De demo biedt je een kort voorproefje van het volledige spel en is 1,02 GB groot. Downloaden kun je bij GamersHell en Worthplaying.

Net als in het eerste deel is in Still Life 2 is een seriemoordenaar actief. Het lichaam van de vermoorde Audrey Dunnigan wordt naast de snelweg gevonden, maar blijkt ontdaan van alle sporen die naar een eventuele dader wijzen. Later wordt Paloma Hernandez, een journaliste die zich bezighoudt met de zaak, gekidnapt in haar hotelkamer, vermoedelijk door dezelfde dader.

Politieserie

Hoewel Still Life 2 een opzichzelfstaand verhaal kent, zal het ook de opengebleven vragen van het eerste deel beantwoorden. Fans zullen er eindelijk achter komen wie nu 'Mr. X' is, oftewel de dader van de moorden uit het eerste deel waarover veel wordt gespeculeerd.

Microïds wil van Still Life een politieserie maken vergelijkbaar met de 'literaire thrillers' die momenteel populair zijn bij de boekhandels. Met een aantal vaste personages als uitgangspunt zal steeds een ander verhaal worden verteld.