Goed nieuws voor fans van 2d beat 'em ups. Eén van de meest stijlvolle games van vorig jaar, Viewtiful Joe, krijgt namelijk een opvolger. Net als in het origineel, zal het ook in dit nieuwe deel draaien om het doorkruisen van allerhande levels, onderwijl vijanden op een zo stijlvolle manier verslaand. Dit alles in een aparte cell-shaded look die sterk doet denken aan een comicbook reeks en met een zeer uitdagende moeilijkheidsgraad met weinig kansen tot het saven van je voortgang in het spel.

De grote kracht van Viewtiful Joe zat 'm echter niet zozeer in de originele grafische stijl of de retro gameplay, maar toch vooral de manier waarop je vijanden kon verslaan. Zo was de tijd te vertragen om zo bijvoorbeeld explosies en klappen extra schade aan te laten richten, kogels te ontwijken of terug te meppen, helikopters neer te laten storten en nog meer van dat soort ongein. Ook was de tijd te versnellen om op die manier platformen te laten stijgen, een ruimte snel met water vol te laten lopen, door je eigen snelheid de boel in vuur en vlam te zetten en zelfs om jezelf te vermenigvuldigen. Ten slotte was het nog mogelijk om de camera op de actie in te laten zoomen wat Joe hiermee de mogelijkheid gaf om extra mooie moves uit te voeren.

Voor dit alles kreeg je de nodige punten wat je weer in staat stelde nieuwe moves en andere upgrades tussen levels door te kopen en je tevens de mogelijkheid gaf om al die speciale krachten extra lang te kunnen gebruiken. Door de hoge moeilijkheidsgraad, retro gameplay en aparte look werd het echter niet een al te groot verkoopsucces, maar dat was ook nooit echt de bedoeling van Capcom geweest. Zij wilden enkel een game afleveren volledig gericht op de die-hard gamers.

Nu is dus een tweede deel op komst en men is van plan er een waardige sequel van te maken. Zowel grafisch als qua gameplay zal het geheel namelijk sterk verbeterd gaan worden. Ten eerste zal nu ook Joe's vriendinnetje Silvia speelbaar zijn als superheldin. Ook zal het spel een hele rits aan nieuwe omgevingen en vijanden gaan kennen. Joe en Silvia zelf zullen in dit deel in staat zijn om als team samen te werken wat niet alleen een heleboel nieuwe moves tot gevolg zal hebben, maar ook de mogelijkheid biedt tot het uitvoeren van stijvolle combo's.

Ook komt er in ieder geval één nieuwe speciale "VFX" kracht bij, genaamd Replay. Hierdoor worden aanvallen verdriedubbeld qua kracht. Daarnaast zal Joe's Six Machine nu kunnen transformeren in allerlei verschillende voertuigen zoals een onderzeeër, drilboor, kanon en een soort racewagen. Natuurlijk mag ook een speciale co-op optie zeker verwacht gaan worden, nu er twee characters speelbaar zijn.

Viewtiful Joe 2 wordt rond Kerst dit jaar in de winkel verwacht voor zowel GameCube als Playstation 2. Ook zou een PS2 versie van deel één nog steeds in de planning staan. Wellicht dat Capcom dan over zal gaan tot het releasen van een soort double-pack voor deze versie van het spel.