Nieuws

Steven Spielberg regisseert videogamefilm Ready Player One

Verfilming van cyberpunk thriller met jaren '80 invloeden

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Steven Spielberg werkt aan een verfilming van Ernest Cline's cyberpunk thriller Ready Player One. Dat meldt de website Deadline.

Warner Bros. heeft in 2010 de rechten op de verfilming van het boek gekocht en Spielberg zou de film nu gaan regisseren. Zak Penn, die heeft meegewerkt aan films als The Avengers en X-Men: The Last Stand, heeft het script geschreven. Penn en de auteur van het boek hebben al eerder samengewerkt aan de documentaire Atari: Game Over.

Ready Player One speelt zich af in 2044. Het boek draait om een virtuele wereld waarin spelers een Easter Egg moeten vinden. Degene die deze vindt, wordt de eigenaar van het bedrijf achter het spel. Miljoenen spelers gaan de uitdaging aan - en sterven terwijl ze het proberen.

Hoewel nu is aangekondigd dat Spielberg de film regisseert, kan dit nog veranderen. De regisseur achter films als E.T. en Jurassic Park verbindt zijn naam wel vaker aan films die hij vervolgens niet regisseert. Recente voorbeelden zijn American Sniper, dat uiteindelijk werd geregisseerd door Clint Eastwood, en Robopocalypse, ook gebaseerd op een boek.

Bron: Deadline

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: PlayStation 4 krijgt uitgebreide slaapstand via firmware 2.5 Gamer V6-update: Reageren en inloggen
1

Reacties op: Steven Spielberg regisseert videogamefilm Ready Player One

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Helios

  • 26 maart 2015 13:20
  Hm, ze moeten een easter egg vinden? Dat betekent dus dat de personages niet gewoon een spel spelen, maar dat ze massa's random dingen zullen gaan proberen in de hoop tegen iets geheims aan te lopen. Klinkt op het eerste gehoor eigenlijk nogal stuurloos komisch. Origineel is het wel!

  Hoop ergens dat ze er een Peter Molyneux verwijzing instoppen :P. Het hele concept deed me denken aan een soort combi van Curiousity: what's inside the Cube en Charlie and the Chocolate factory.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.