Nieuws
Bayonetta 3

Stemactrice Bayonetta-games keert niet terug in derde deel

Hellena Taylor wordt vervangen door Jennifer Hale

Geschreven door Michel Musters op
Hellena Taylor, de actrice die Bayonetta in de eerste twee games van stem voorzag, keert niet terug in het derde deel.

Dat heeft PlatinumGames bevestigd aan Game Informer (via NintendoLife). Vanwege "diverse overlappende omstandigheden" kon Taylor niet haar rol voortzetten. Jennifer Hale spreekt nu de stem in van de titulaire heks in Bayonetta 3. "Haar optreden overstijgt alles waar we op hoopten. Ik weet zeker dat haar vertolking van Bayonetta de verwachtingen van fans overstijgt."

Taylor sprak niet alleen in de eerste twee Bayonetta-games de stem in van de stoere heks, ook in Super Smash Bros. Ultimate en de animatiefilm Bayonetta: Bloody Fate speelde ze de rol. Vervanger Hale heeft veel ervaring in het vertolken van gamepersonages. Zo is ze de vrouwelijke Commander Shepard in de Mass Effect-games en sprak ze de stem in van Samus Aran in de Metroid Prime-spellen.

De Bayonetta-reeks draait om de titulaire heks die middenin een gevecht tussen hemel en hel terechtkomt. De actiegames hebben qua gameplay wat weg van de Devil May Cry-serie, waarbij duizelingwekkende moves via combo’s aan elkaar geregen kunnen worden.

In het derde deel moet Bayonetta samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka en de Umbra-heks Jeanne. Ook de heks-in-de-dop Viola maakt haar opwachting. Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op Nintendo Switch.

Sinds Bayonetta 2 financiert Nintendo de ontwikkeling van de spellen – daarom is het tweede deel nooit op andere platforms uitgekomen en verschijnt ook het derde deel exclusief voor Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Project Hadar van CD Projekt Red is hoogstwaarschijnlijk een actie-rpg Nieuwe Need for Speed wordt morgen onthuld
1

Reacties op: Stemactrice Bayonetta-games keert niet terug in derde deel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    bigds9fan

    • 5 oktober 2022 15:33
    Jammer maar in Hale heb ik ook wel vertrouwen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.