Nieuws
last of us

Stemacteur Troy Baker zet samenwerking met NFT-bedrijf stop

Samenwerking werd gehekeld door fans

Geschreven door Michel Musters op
Prominente stemacteur Troy Baker heeft na kritiek van zijn fans de samenwerking met het bedrijf VoiceVerseNFT stopgezet.

De acteur, onder andere bekend voor zijn rol als Joel in de The Last of Us-games, kondigde eerder dit jaar aan samen te gaan werken met VoiceverseNFT. Dat bedrijf levert NFT's bestaande uit stemmen die met AI zijn gemaakt en worden ingezet voor onder andere podcasts en scripts. 

Baker kon rekenen op veel kritiek voor zijn keuze om zich aan NFT's te wagen - veel fans waren van mening dat NFT's een scam zijn of slecht voor het milieu zijn. Ook tijdens de Play, Watch, Listen-podcast waar Baker onderdeel van is kon hij op kritiek rekenen van zijn medepresentatoren Mike Bithell, Alanah Pearce en Austin Wintory.

De kritiek heeft blijkbaar effect gehad op de keuze van Baker, want gisteren kondigde hij aan dat hij heeft besloten toch niet samen te gaan werken met VoiceverseNFT. Op Twitter meldt hij: "Bedankt iedereen voor de feedback en het geduld. Na zorgvuldige overweging heb ik besloten om de samenwerking mt VoiceVerseNFT niet voort te zetten. Afgezien van de intenties heb ik jullie gehoord en verontschuldig ik mij voor de claim dat jullie 'haten' door het oneens met me te zijn."

Diverse andere mensen en bedrijven binnen de game-industrie hebben al aangekondigd te willen experimenteren met NFT's. Zo liet Team17 gisteren weten NFT's gebaseerd op de Worms-franchise uit te brengen, en heeft Ubisoft vorig jaar 'Ubisoft Quartz' gelanceerd. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation geeft aan meer gamebedrijven te willen kopen Discord-integratie op PlayStation wordt uitgerold
3

Reacties op: Stemacteur Troy Baker zet samenwerking met NFT-bedrijf stop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Qinneth

  • 1 februari 2022 10:29
  Hij is een goeie acteur, maar wel een rare vent. Tijdens de Last of Us 2 release en het vele kritiek wat die game kreeg, had hij ook van die vreemde opmerkingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 1 februari 2022 10:51
  Dat moet je dus echt niet doen. Nu heb je geen fans meer maar mensen die denken dat ze je manager/eigenaar zijn. Toegegeven aan peer pressure, ai ai ai.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PhydomiR

  • 1 februari 2022 12:39
  Voor wie wat meer wil weten over z'n hele gedachtegang hierover. Luister/kijk even Play, Watch, Listen #90 (podcast/YouTube). Best een genuanceerd verhaal.

  Edit: Oh, zie dat de link al in de tekst zelf staat. Weer eens te vroeg met reageren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.