Steins;Gate 0 komt naar het westen | Gamer.nl

Steins;Gate 0 komt naar het westen | Gamer.nl

De Japanse visual novel Steins;Gate 0 wordt vertaald en komt in 2016 nog naar Europa en Amerika voor PlayStation 4 en PlayStation Vita. Dat bevestigt uitgever PQube.

Steins;Gate 0 is een spin-off van de originele Steins;Gate, die oorspronkelijk in 2009 exclusief uitkwam voor de Xbox 360. Later kwam de game uit voor pc, PSP, PlayStation 3, Playstation Vita en mobiele platformen. Er zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren in de serie verkocht.

De eerste game draait om een groep vrienden die per toeval een tijdmachine uitvinden. Hoofdpersoon Okabe Rintaro beïnvloedt gebeurteni en uit het verleden om een duistere toekomst, en de dood van zijn vrienden, te voorkomen. Gamer.nl vond de game goed genoeg om een plekje te geven in de top 10 beste games op de Vita.

Kunstmatige intelligentie

Steins;Gate 0 verkent een alternatieve tijdlijn die niet voorkwam in de originele game. Okabe komt in contact met een wetenschapper die werkt met kunstmatige intelligentie. Het zou hiermee mogelijk zijn om een digitale kopie te maken van iemands hersenen, om zo zijn herinneringen en persoonlijkheid op te slaan. De game kwam eind vorig jaar al uit in Japan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou