Steeds meer hardcore Kinect-games onderweg | Gamer.nl

Steeds meer hardcore Kinect-games onderweg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er zijn veel [hardcore games] onderweg", vertelt Unangst. "We hebben nu games als Child of Eden, The Gunstringer van Twisted Pixel en dat is nog maar het topje van de ijsberg. In de toekomst ga je zeker meer van dat soort games zien." Dat de meeste Kinect-games niet gericht lijken op een publiek van hardcore gamers, was een bewuste keuze. "Er zijn nog geen honderd dagen verstreken sinds de lancering van Kinect. De bedoeling van Kinect was om bij lancering blockbusters te brengen die een brede doelgroep aanspreken, zoals Kinect Sports en Dance Central."

Unangst benadrukt dat Microsoft niet wil dat ontwikkelaars zomaar Kinect-functionaliteiten aan hun games toevoegen. "We willen geen add-ons - het moet pa en bij het spel. Er zijn allerlei opties [voor ontwikkelaars], of het nou stembesturing is of gezichtsherkenning en alle andere technologieën die Kinect mogelijk maken. Nu de ontwikkelaars het in handen hebben, ga je steeds meer core-games zien. Dit is nog maar het begin."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou