Flat-Out is de nieuwste racegame van de Finse ontwikkelaar Bugbear, dat een aantal jaren terug met haar debuutgame Rally Trophy hoge ogen wist te gooien. Deze rallygame blonk namelijk uit op het gebied van realisme maar wist zich ook te onderscheiden van de massa door zich te concentreren op klassieke rallywagens in plaats van het moderne racetuig dat in bijvoorbeeld Colin McRae Rally zege viert.

Ook in Flat-Out komt de voorliefde voor oude auto's weer naar voren, al heeft men de vehikels dit maal van zo veel mogelijk poespas ontdaan, vergelijkbaar met bekende 'auto cross' evenementen. Auto's die in principe klaar voor de sloop zijn gaan met elkaar de strijd aan op geimproviseerde parcours. Flat-Out blinkt uit met een krachtige physics engine voor bijna alle objecten in de omgevingen, alsook een goed uitgewerkt schademodel dat de auto tot een klein hoopje schroot weet te herleiden.

Bij een flinke impact zal de bestuurder trouwens ook een aardige vlucht uit de auto kunnen maken, wat vooral tot zijn recht komt in het speciale schietschijf onderdeel, waarbij de bestuurder in de roos gemikt dien te worden. Fris, fruitig en vooral grafisch indrukwekkend is deze nieuwe racegame van Empire Interactive, waarvan de plaatjes hier te bekijken zijn.