Atlus U.S.A. heeft aangekondigd dat de van oorsprong Japanse game Bumpy Trot onder de naam Steambot Chronicles in de Verenigde Staten zal verschijnen, exclusief voor de PS2. Het spel is ontwikkeld door Irem, dat eerder faam verwierf met de R-Type reeks. De Amerikaanse release vergroot de kans dat het spel ook in Europa ooit het levenslicht zal zien.

Steambot Chronicles staat een wereld centraal waarin een industriële revolutie plaats vindt. De auto's worden langzaam vervangen door de Trotmobile, een mech-achtig voertuig dat zich voor allerlei doeleinden geschikt weet te maken. In deze wereld speel je een gastje met de naam Vanilla Beans, wie op een dag ene Connie ontmoet, wie lid is van een band. Tijdens een optreden van deze band wordt de stad aangevallen door bandieten uit de Killer Elephant gang.

Als speler krijg je in Steambot Chronicles behoorlijk wat keuzevrijheid. Je kunt ervoor kiezen om bij Connie in de band te gaan spelen, maar het is ook mogelijk om juist de bandieten een handje te helpen. Het bouwen van je eigen Trotmobile speelt eveneens een belangrijke rol in het spel. Het spel slaat als een tang op een varken, maar zo hoort dat bij Japanse spellen. Meer screenshots vind je hier.