Half-Life 2 verscheen nog op DVD, maar in het geval van SiN: Episodes zal de distributie alleen via Valve's Steam platform verlopen. Op deze manier is ontwikkelaar Ritual Entertainment meteen uitgever en wordt voorkomen dat mensen de nieuwe SiN game kopieren, aldus Levelord van Ritual. Het digitaal verspreiden van games biedt volgens Levelord vele voordelen, en in de toekomst zullen dan ook veel meer ontwikkelaars en uitgevers hier gebruik van maken.

SiN Episodes, dat onder de 20 dollar per episode moet gaan kosten, speelt zich af na SiN en de uitbreiding Wages of SiN. SinTEK, het bedrijf van de sexy Elexis Sinclaire is nog altijd aanwezig. Mensen vereren Sinclaire, hoewel ze niet vergeten zijn wat er in het verleden is gebeurd. Ook zijn de mutanten weer van de partij, die zich voornamelijk in de arme wijken bevinden. De rijke burgers van Freeport maken zich nauwelijks zorgen, aangezien het probleem hun leven niet treft. Iets wat gauw zal veranderen.

De eerste episode van SiN: Episodes zou ergens in het derde kwartaal moeten verschijnen, waarna er elke drie a vier maanden een nieuwe aflevering verschijnt, zo kunnen we in dit interview lezen.