"Steam en Steamworks blijven evolueren om de wensen van klanten en ontwikkelaars voor nieuwe diensten en content bij te benen", vertelt Gabe Newell, president van Valve. "Ondersteuning voor het in-game ruilen van voorwerpen zorgde voor een uitwisseling van meer dan 19 miljoen voorwerpen."

"Ondersteuning voor free-to-play-games, gelanceerd in juni, heeft gezorgd voor de lancering van achttien gratis titels, meer volgt in 2012. Kijkend naar de toekomst zijn we ons aan het voorbereiden op de introductie van Big Picture UI mode. Dit geeft gebruikers de kans om Steam te ervaren op grote schermen en in meerdere kamers van een huis."

Steam heeft nu meer dan achttienhonderd games, veertig miljoen accounts, en heeft dit jaar de mijlpaal van 5 miljoen simultane gebruikers behaald. Het platform heeft ook twee keer zoveel content als het jaar ervoor: zo'n 780 duizend terrabyte aan data. Daarnaast werden er 14,5 miljoen Steamworks games geregistreerd in 2011. Een groei van 67 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.