Nieuws

Steam vergoedt items verloren in ruilscams niet meer

Valve update zijn FAQ

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Op Steam krijgen gebruikers die te maken hebben gehad met een ruilscam niet meer hun verloren items of geld voor hun verloren items terug.

Op Steam kunnen mensen verschillende ruildeals afsluiten met items, waaronder trading cards. Verschillende mensen maken hier echter misbruik van door wel een item te ontvangen maar niets terug te sturen. Valve vergoedt gebruikers die hier het slachtoffer van zijn niet meer.

Volgens Valve zorgt het opnieuw uitdelen van een item ervoor dat de items uiteindelijk hun waarde verliezen. Wel kunnen Steam-gebruikers het nog melden wanneer een andere gebruiker een scammer is. De volledige FAQ is op Steam te lezen.

Bron: Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

E3 2015: The Last Guardian Miyamoto bezoekt de Jim Henson Studios
4

Reacties op: Steam vergoedt items verloren in ruilscams niet meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Monkeh

  • 30 juni 2015 13:02
  Snap niet helemaal waarom ze dan niet gewoon de 'gestolen' items van een scammer kunnen afpakken en terug geven aan de 'slachtoffers'.. Daardoor zou de waarde van deze items ook niet dalen. Of gewoon alle items van de scammer afpakken en daarna pas nieuwe items uitdelen aan de 'slachtoffers'. Beetje gierig dit van Valve.

  Ik heb hier overigens zelf geen enkele ervaring mee (nog nooit door iemand gescammed met kaarten of iets dergelijks op Steam), maar het lijkt mij dat er genoeg andere manieren zijn om dit aan te pakken, dan de 'slachtoffers' nergens meer mee te compenseren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Kser

  • 30 juni 2015 13:44
  Scammers sluizen de items meteen door naar hun andere accounts of verkopen / ruilen deze met andere gebruikers (die niet door hebben dat zij gestolen waar kopen).

  Steam doet genoeg om mensen te waarschuwen en te beschermen. Nieuwe accounts kunnen niet traden, zelfs als je inlogt op een ander apparaat kun je niet traden voor een week.
  Bij het traden moeten beide partijen hun items laten zien en akkoord gaan met de trade, pas dan worden items tegelijkertijd geruild. Als iemand probeert een item te switchen dan wordt de gebruiker daarvoor gewaarschuwd en moet de trade opnieuw geaccepteerd worden.

  In de FAQ waarnaar dit artikel linkt zijn er vele voorbeelden van scams en wordt precies uitgelegd wat je kunt doen om het te voorkomen.

  Gebruik simpelweg het trade systeem van Steam om items gelijk over te steken en kijk wat je trade en ontvangt en lees de waarschuwingen.
  Alle scams zijn te voorkomen, maar mensen negeren de waarschuwingen van Steam, mensen gebruiken hun gezonde verstand niet.

  Het zou mij ook niet verbazen dat scammers ook veelvoudig Steam scammen door een valse scam melding te maken om dan een "extra" item als compensatie te ontvangen.

  Naar mijn mening levert Steam goede systemen voor ruilen en verkopen, en doen zij ruim voldoende aan scam preventie en hoeven zij naar mijn mening mensen ook niet te compenseren die geen gebruik maken van deze system op de manier waarvoor zij bedoeld zijn en die ook ALLE waarschuwingen negeren en naast zich leggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Monkeh

  • 30 juni 2015 14:18
  "Scammers sluizen de items meteen door naar hun andere accounts of verkopen / ruilen deze met andere gebruikers (die niet door hebben dat zij gestolen waar kopen). "

  Dan wordt het inderdaad wel erg lastig om dingen terug te gaan draaien. Daarnaast was ik in de veronderstelling dat het alleen ging om ruilen via het het ruil-systeem binnen Steam en dat mensen hier alsnog misbruik van wisten te maken. Als je inderdaad zo dom bent om items niet tegen elkaar te ruilen, maar gewoon eerst zelf je item(s) te sturen en dan maar hopen dat de ander zich daarna aan de afspraak houdt en vervolgens zijn item(s) naar jou stuurt, dan kan je natuurlijk weinig van Steam verwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 1 juli 2015 20:59
  tja, OF valve maakt gewoon een systeem waarbij je dus je item in een 'locker' plaatst en de andere kan ook in een 'locker' en die gaan pas open wanneer beide 'lockers' gevuld zijn, zo kan er dus nooit misbruik gemaakt worden… Het is allemaal niet zo moeilijk, maarja als valve het zo simpel zou doen, dan zouden ze ook niet weer extra geld kunnen incasseren..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.